Full width home advertisement

Δελτία Τύπου

Συγχαρητήρια Ανακοίνωση

Post Page Advertisement [Top]

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεξήχθη την 22-05-2021 και ώρα 11.00 μέσω διαδικτύου η ετήσια γενική τακτική συνέλευση της Ένωσής μας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας Α/Α΄ κ. ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Α/Α΄ κ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος κ. ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ Αστέριος, η Νομική Σύμβουλος της Ένωσής μας κα. ΓΟΥΛΑ Βασιλική και πλήθος μελών μας από όλη τη Θεσσαλία.

Παρουσιάσθηκε ο ισολογισμός και τα διοικητικά πεπραγμένα από το έτος 2020 έως και σήμερα, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσής μας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έλαβαν χώρα κατά το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας, προκειμένου να διασφαλιστούν ακόμα και σε υγειονομικό επίπεδο τα Μέλη μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Συζητήθηκαν εκτενώς τρέχοντα θέματα, εκφράστηκαν προβληματισμοί και προτάσεις, ενώ ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.  απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων που άπτονταν οικονομικού και θεσμικού ενδιαφέροντος.  

     

 


 


 

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2020-21


Yπηρετώντας με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα συμφέροντα των μελών που εκπροσωπούμε και προς επίλυση των χρονιζόντων θεσμικών, οικονομικών, συνταξιοδοτικών αλλά και των προσωπικών τους προβλημάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη στις ακόλουθες ενέργειες κατά το χρονικό διάστημα από 2020 έως σήμερα:

-Δωρεά σεβαστού χρηματικού ποσού σε μέλη μας που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και προβλήματα υγείας.

- Επιτυχημένη χοροεσπερίδα τον Φεβρουάριο του 2020 στο Κέντρο διασκέδασης  «Φρούριο» Λάρισας.

-Χορηγία αντισηπτικών και ιατρικών μασκών στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου

-Διανομή αντισηπτικών και ιατρικών μασκών στο Α.Τ. Σκιάθου την περίοδο κρουσμάτων με covid -19.

-Δωροεπιταγές στα παιδιά των μελών μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δια του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων

-Δωροεπιταγές σε παιδιά μελών μας , τα οποία κατά το σχολικό έτος 2020/21 επρόκειτο να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού.

-Κατάθεση στεφανιού στην κηδεία του Υπ/γου (ε.ε.) Βασιλείου ΚΙΟΥ.

-Χορήγηση χιονολάστιχων (2 τετράδες) σε Α.Τ. Αλμυρού και Α.Τ. Β. Πηλίου.

- Χορήγηση γραφικής ύλης σε υπηρεσίες όπου υπηρετούν μέλη μας

-Χορηγία τροφίμων και χαρτικών στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας Βόλου.

-Αγορά βιβλίων με θέμα το Πειθαρχικό Δίκαιο της Ελληνικής Αστυνομίας του Α/Υ ΚΑΜΠΑΝΗ Κυριάκου, τα οποία διαμοιράστηκαν στις τέσσερις διευθύνσεις και στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας.

-Διανομή τροφίμων σε κοινωνικές δομές («Κιβωτός του Κόσμου» και «Άσπρες Πεταλούδες») και χρηματικού ποσού για αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Βόλου.

-Δωρεά παιχνιδιών και υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Ημέρας ΧΑΡΑ στη Λάρισα.

-Διανομή τροφίμων  στους σεισμοπαθείς στο Δαμάσι Λάρισας.

-Δωρεά φωτογραφικών μηχανών στο Τ.Α.Καρδίτσας και Τ.Α. Τρικάλων προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

-Χορήγηση 50 self-tests για τις ανάγκες των κρατητηρίων του Α.Τ. Βόλου.

-Κλείνοντας θα αναφερθουμε στον καθοριστικό μας ρόλο κατά την κρίσιμη στιγμή της ενάρξεως της πανδημίας, όπου υπήρχαν πανελλαδικά λίγες διαθέσιμες στο εμπόριο ποσότητες αντισηπτικών, μασκών και γαντιών, όπως και πολύ δαπανηρές εξετάσεις PCR για τη διάγνωση του ιού.

Έτσι λοιπόν, με άμεσες ενέργειές μας και μάλιστα εκτός Θεσσαλίας αγοράστηκε σημαντικός αριθμός υγειονομικού υλικού, το οποίο διαμοιράστηκε στις διευθύνσεις, κερδίζοντας χρόνο ικανό μέχρι να ανοίξει η εγχώρια παραγωγή αυτών.

Επιπλέον, εξασφαλίσθηκε σημαντικός αριθμός μοριακών τεστ σε πιστοποιημένο μικροβιολογικό εργαστήριο της Λάρισας, όπου η Ένωσή μας συμμετείχε με την κάλυψη του 40% της συνολικής δαπάνης εκάστου διαγνωστικού ελέγχου.    

 

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ  22-05-2021


Α΄. ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ


Απαιτούμε:

  1. Χαρακτηρισμό του αστυνομικού επαγγέλματος ως «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ».
  2. Καμία ανοχή σε τυχόν αλλαγές επί των προβλεπομένων θέσεων στα ανώτερα και ανώτατα ιεραρχικά κλιμάκια.
  3. Επανεξέταση και διάλογος με την Ομοσπονδία για το φημολογούμενο νέο βαθμολόγιο, κατά το οποίο θα δημιουργηθούν πλείστα ιεραρχικά  προβλήματα σε πολλές υπηρεσίες.
  4. Βελτίωση του ισχύοντος Συστήματος Κρίσεων- Προαγωγών προκειμένου να εξασφαλιστεί αξιοκρατία και διαφάνεια με την παράλληλη συμμετοχή εκπροσώπων μας στα Συμβούλια Κρίσεων- Προαγωγών. Οι ετήσιες κρίσεις να λαμβάνουν χώρα όπως προβλέπεται από τα ισχύοντα Π.Δ., χωρίς παρεκκλίσεις.
  5. Καθορισμό ενός ανθρώπινου ωραρίου εργασίας για τον Διοικητή-Διευθυντή εκάστης υπηρεσίας, από τον οποίο ζητείται σήμερα να είναι παντού και πάντα, χωρίς μάλιστα κανένα οικονομικό αντίκρισμα.
  6. Αναπλήρωση των Διοικητών από τον Υποδιοικητή ή άλλον Αξιωματικό της Υπηρεσίας, σε κάθε περίπτωση που αυτοί διατίθενται με διαταγή σε μέτρα εκτός της εδαφικής περιοχής ευθύνης της υπηρεσίας τους ή συμμετέχουν σε συμβούλια, υπηρεσιακές επιτροπές, διότι είναι βιολογικά αδύνατο να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε δύο ρόλους ταυτόχρονα.
  7. Ενίσχυση έκαστης υπηρεσίας και με τρίτο Αξιωματικό, ώστε αφενός μεν να διευκολύνεται η αναπλήρωση των Διοικητών, αφετέρου δε να επιμερίζεται το δύσκολο έργο της Διοίκησης.
  8. Ουσιαστική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των Αστυνομικών Σχολών. Ποιοτική αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και τα γνωστικά αντικείμενα, από τη Σχολή μέχρι και τις περαιτέρω μετεκπαιδεύσεις, κατά την ενεργό υπηρεσία.
  9. Αξιοποίηση των δημοσίων κτηρίων άλλων φορέων του Δημοσίου για τη στέγαση αστυνομικών υπηρεσιών προς εξοικονόμηση πόρων από μισθώματα και διάθεση αυτών σε δαπάνες προμήθειας σύγχρονου εξοπλισμού.

 

Β΄. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Διεκδικούμε:

 

1.     Υλοποίηση των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας αναφορικά με το έργο που επωμιστήκαμε τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Έβρο όσο και κατά την πανδημία.

2.     Χορήγηση υπερωριακής αποζημίωσης για την απασχόληση πέραν του θεσμοθετημένου , εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των αστυνομικών.

3.     Αναπροσαρμογή του επιδόματος διοίκησης για όλους τους διοικούντες Αξιωματικούς , επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης.

4.     Χορήγηση επιδόματος σε όσους Αστυνομικούς απέκτησαν Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών στην ημεδαπή ή αλλοδαπή.

 

Γ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

Απαιτούμε:

1.     Ουδείς Αξιωματικός παραγωγικής σχολής θα αποστρατεύεται, χωρίς να έχει συμπληρώσει τριάντα πέντε (35) έτη, τουλάχιστον, πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα.

2.     Τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για τη θεσμοθέτηση επιπλέον εργασιακών πόρων προς ενίσχυση των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

3.     Αναλογική εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ.  του Μ.Τ.Σ. , την άμεση εξεύρεση λύσης για τη βιωσιμότητά του, τη συνέχιση της χρηματοδότησης για την απρόσκοπτη καταβολή των μερισμάτων στους δικαιούχους.

4.     Ουδεμία περαιτέρω μείωση των χορηγούμενων συντάξεων και καμία αλλαγή του τρόπου υπολογισμού αυτών για τους νεοεξερχόμενους συνταξιούχους.

 

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          Χρήστος ΚΑΛΟΥΣΙΟΣ                                Νικόλαος ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

            Αστυνομικός Υποδ/ντής                                        Αστυνόμος Α΄


Bottom Ad [Post Page]